Категории

Билтен

За Блесок

Податоци

  • Културна установа „Блесок“ е формирана во февруари 1998, а судски е регистрирана во септември 2000 година.
  • Нашиот прв зафат беше „Блесок – литература и други уметности“: меѓународно списание за... па, за литература и други уметности. „Блесок“ е првото европско интернет списание за култура и уметност. Првиот број на „Блесок“ излезе на 12-ти март 1998. „Блесок“ излегува на секои два месеци, на македонски и на англиски јазик. 

Книги

  • Објавуваме по дваесетина избрани печатени книги годишно. Сите наслови се достапни во оваа книжарница. Често имаме попусти и претпродажби: посетувајте нè почесто! 

еКниги

  • Најголемиот дел од  еКнигите кои ви ги нудиме беа бесплатно достапни на www.e-knigi.mk во изминативе 14 години. Решивме да ги префрлиме во новите е-формати и овде да ви ги понудиме за симболична цена. 

За „Блесок книжарница“

  • „Блесок книжарница“ помина низ неколку развојни фази, од своите почетоци во 2000 година. Ја направивме за да можеме нашите наслови да ги понудиме на што поголем број потенцијални читатели.
  • Нудиме голем избор на еКниги (за iPad, iPhone, Android, Kindle, Mac, PC...) и печатени книги (за фотелја, кревет, патување...). Корпусот на нашата книжарница опфаќа повеќе од 450 еКниги и повеќе од 160 печатени книги, на 34 јазици, од повеќе од 100 автори.

 

Изјава за нашата приватност

  • Не примаме ненарачани ракописи, не продаваме туѓи изданија. 

мобилна верзија