Категории

Билтен

Услови за користење

Авторски права

 • Авторските права за секоја книга и е-книга понудена на продажба во нашата книжарница припаѓаат на авторот, преведувачот и Културна установа Блесок. Ниедна книга и е-книга не смее да се умножува (делумно или целосно) или дистрибуира (делумно или целосно) без писмена согласност на Културна установа Блесок (авторите).
 • еКнигите купени преку Блесок книжарница не смее да се препродаваат. Бесплатните еКниги преземени од Блесок книжарница смее да се редистрибуираат само доколку при тоа е поставен и јасно видлив линк кон Блесок книжарница и точната локација (URL) од која се преземени.

Изјава за приватност

 • Почитуван кориснику!
  Оваа изјава за доверливост на податоците е наменета за Вас, за да знаете зошто и како ќе ги користиме Вашите податоци. Ве молиме, пред да почнете да ја користите интернет-страницата www.blesok.mk односно www.blesok-shop.mk, прочитајте внимателно!
  Со пристапот и користењето на нашата интернет-страница, потврдувате дека во целост сте ги прочитале и сте ги разбрале упатствата за заштита на приватноста и дека се согласувате со сите услови за доверливост на податоците и за нивното користење од наша страна, како и со начините на користење на интернет-страницата. Доколку имате какви било прашања или нејаснотии во врска со правилата поврзани со доверливоста на податоците, Ве молиме, пред да почнете да ја користите интернет-страницата www.blesok.mk односно www.blesok-shop.mk, да ни испратите е-порака на е-адресата: info@blesok.mk  
  Повеќе детали

Начини за плаќање

Можете да одберете неколку начини за плаќање:

 • online со платежна картичка (Maestro, Master, Visa) на глобално ниво, преку системот CaSys;
 • online со PayPal – за земји кои се дел од PayPal системот;
 • со банкарска и со поштенска уплатница, или преку про-фактура – само во Македонија. Доколку уплатата не биде извршена во рок од три работни дена, нарачката ќе биде поништена и избришана од системот.

  Достапните начини за плаќање соодветствуваат на избраната локација и валута.

  Повеќе детали

Испорака

 • Културна установа Блесок нарачаните производи ги испраќа на адресата која купувачот ја навел во нарачката, следниот работен ден по добиената уплата, преку обична пошта.
 • Пакувањето и поштарината не се вклучени во цената на книгата.
 • Пакувањето и поштарината се бесплатни за нарачки поголеми од 500 денари.
 • Нарачаните и платени еКниги купувачот ги презема директно од Блесок книжарница.

Рекламации, поврат на уплатени средства

 • Културна установа Блесок обезбедува враќање на книги и средства единствено за книгите кои се купени и платени преку www.blesok-shop.mk или од соодветните под-домени.
  Повеќе детали

мобилна верзија