Категории

Билтен

Пакет 25 Цела големина

Пакет 25

Македонски роман

• Томислав Османли: Дваесет и првиот 
• Оливера Николова: Куќичка 
• Игор Исаковски: Пливање во прашина

Содржина на пакетот

1 x Пливање во прашина

Роман од Игор Исаковски (2010)

Едиција с.р., книга 09

Награда „Прозни мајстори“, 2006 

Романот на Исаковски е доказ не само за сублимираните искуства кои човечкото суштество или го кршат или го препородуваат, туку и за моќта на авторот тоа свое животно искуство да го претвори во романескен подвиг.

1 x Дваесет и првиот, II издание

Роман од Томислав Османли (2010)

Едиција с.р., книга 12

Награда „Роман на годината“, „Утрински весник“, 2009;
Македонски кандидат за наградата “Балканика“, 2010. 

1 x Куќичка

Роман од Оливера Николова (2012) 

Едиција с.р., книга 22 

Лесниот зафат во опишувањето на општествените појави го засилува наративниот тек на романот, фрлајќи поголема светлина врз интимниот живот на ликовите.

Само online

500 ден.

наместо 1 200 ден.


» Додај во моја листа на желби

By buying this product you can collect up to 41 loyalty points. Your cart will total 41 points that can be converted into a voucher of 41 ден..


Содржина на пакетот

мобилна верзија