Категории

Билтен

Пакет 24 Цела големина

Пакет 24

Едиција с.р. 

• Јуриј Худолин: Разузданост 
• Алеш Штегер: Понекогаш е јануари среде лето 
• Горан Самарџиќ: Шумски дух

Содржина на пакетот

1 x Понекогаш е јануари среде лето

Роман од Алеш Штегер (2011)

превод од словенечки: Игор Исаковски. 

Едиција с.р., книга 16

Како кога ќе помислиш, додека жеден се будиш среде ноќ: само вратата ќе ја отворам, зад неа е мојата кујна, моите чаеви. Вратата се отвора на друго место, во простор во кој не сакаш да се разбудиш. И тоа е soroche, за кое пишува Алеш Штегер.

1 x Разузданост

Роман од Јуриј Худолин (2011)

Превод од словенечки: Игор Исаковски. 

Едиција с.р., книга 18 

Не е препорачливо за пуританци, лечени зависници и срцеви болни. А ни за малолетници.

1 x Шумски дух

Роман од Горан Самарџиќ (2012)

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска

Едиција с.р., книга 23

– Награда на Друштвото на писатели на БиХ, Книга на годината
– Финалист за наградата на Јутарњи лист
– Финалист за наградата Меша Селимовиќ 

„Шумски дух“ е хроника за раснење врз тврдиот белградски бетон и за созревање во врелината на сараевската опсада.

Само online

360 ден.

наместо 1 200 ден.


» Додај во моја листа на желби

By buying this product you can collect up to 30 loyalty points. Your cart will total 30 points that can be converted into a voucher of 30 ден..


Содржина на пакетот

мобилна верзија