Категории

Билтен

Просечна носталгија Цела големина

Просечна носталгија

Роман од Вилхелм Генацино (2009)

Превод од германски: Елизабета Линднер. 

Едиција с.р., книга 05

По стапките на Кафка му успева на Генацино од роман до роман да ја перфекционира својата поетика на преголема прецизност... едно мало ремек-дело.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 32 loyalty points. Your cart will total 32 points that can be converted into a voucher of 32 ден..


ISBN 978-9989-928-91-8, 14x20 см., 160 страници 
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

„Сосема на врвот на својата уметност. Содржински повторно ни е понудена целокупната програма на Генацино: хумор и меланхолија, иронија и секојдневие.“
Герит Бартелс, Tagesspiegel, 06.02.2007

„Во епохата на гласните и врескави самобендисани единки, Вилхелм Генацино создава еден велеградски номад кој месечарски се тетерави низ животот, притоа станувајќи сè помал и помал: неговите душа и тело постепено се ронат и параат, а тој намерно не ја забележува својата пропаст.“
Роман Бухели, Neue Zürcher Zeitung, 03.02.07

„По стапките на Кафка му успева на Генацино од роман до роман да ја перфекционира својата поетика на преголема прецизност... едно мало ремек-дело.“
Јан Биргер, Literaturen, 03/07

  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија