Категории

Билтен

Горе на ридот при помрачување на сонцето Цела големина

Горе на ридот при помрачување на сонцето

Роман од Ѓерѓ Конрад, еКнига, на македонски. 

Превод од унгарски: Анамарија Цинеге-Панзова и Златко Панзов. 

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


ISBN 9789989596155 

Дополнителни содржини: Био-библиографска белешка

По Заминување и враќање, првиот дел на автобиографскиот роман на Конрад, Горе на ридот при помрачување на сонцето содржи слики, приказни, настани од животот на еден интелектуалец од Средна Европа, од прерано созреано момче, преку ученик кој бега од часови за да може да чита и студент во револуционерните денови, па сè до стариот писател; тука се неговите размисли, расудувања за животот и сите негови пресврти, за љубовта и семејството, за сопствените писателски интереси, за пишувањето во илегала, за времето на транзицијата, па до статусот на признаен писател и мислител, претседател на меѓународниот ПЕН и паралелно со тоа, со стареењето, постепеното повлекување, во двојниот дом на Балатон и ридовите на Будим, каде што човек може да го сумира направеното, да црпи енергија за она што уште го чека, бидејќи животот има смисла сè додека го живееме...

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 5.87

Social Login


Нови наслови

» Во моментов нема нови наслови

мобилна верзија