Категории

Билтен

Шумски дух Цела големина

Шумски дух

Роман од Горан Самарџиќ, еКнига, на македонски. 

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска. 

– Награда на Друштвото на писатели на БиХ, Книга на годината
– Финалист за наградата на Јутарњи лист
– Финалист за наградата Меша Селимовиќ 

„Шумски дух“ е хроника за раснење врз тврдиот белградски бетон и за созревање во врелината на сараевската опсада.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


ISBN 978-9989-59-571-4

Дополнителни содржини:
– Белешка за авторот

„Шумски дух“ е роман кој на козачки јуриш ја освои читателската публика и книжевната критика (...) се чита во еден длабок здив, ама штета е така да се чита зашто после ти е жал кога ќе дојдеш до последната реченица (...)
Фарук Шехиќ, Кворум

Ги сакам книгите во кои се чувствува трудот на авторот при редењето на речениците и неговата стилска вештина. Ова ќе остане една од поважните книги во мојата ментална библиотека (...)
Зоран Фериќ, Национал

„Шумски дух“ е хроника за раснење врз тврдиот белградски бетон и за созревање во врелината на сараевската опсада
Селведин Авдиќ, Старт

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 3.69

Social Login


Нови наслови

» Во моментов нема нови наслови

мобилна верзија