Категории

Билтен

Хрватски Фауст и други драми Цела големина

Хрватски Фауст и други драми

Избрани драми од Слободан Шнајдер, еКнига, на македонски. 

Избрала, превела од хрватски и приредила Јелена Лужина. 

Изборот од петте драми претставува дел од драмското писмо на Слободан Шнајдер – специфично, енервантно, понекогаш ексцесно, многупати дури и еуфорично, ама секогаш – автентично. И моќно, дури отаде!

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


ISBN 978-9989-59-566-0

Дополнителни содржини:
– Предговори од авторот и приредувачката
– Театрографија на Слободан Шнајдер
– Белешка за авторот

Нагласувам дека изборот од петте драми отпечатени во оваа книга – оваа петтина од вкупниот 25-драмски опус на Слободан Шнајдер! – претставува нешто како „разумен компромис“, до кој е дојдено по многуте разговори, проверки и договори со самиот автор, ама и со неколкумина негови (и мои) генерациски другари, компетентни познавачи на Шнајдеровата театралика, на неговиот театар „како таков“, ама и на контекстот кој го „обусловувал“ неговото тврдоглаво и упорно драмско писмо. Специфично, енервантно, понекогаш ексцесно, многупати дури и еуфорично (да не речам: невротично), ама секогаш – автентично. И моќно, дури отаде!

(од предговорот на приредувачот проф. д-р. Јелена Лужина)

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 6.33

Social Login


Нови наслови

» Во моментов нема нови наслови

мобилна верзија