Категории

Билтен

Кога ќе умрам да се смеам Цела големина

Кога ќе умрам да се смеам

Збирка раскази од Фадила Нура Хавер, еКнига, на македонски. 

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска 

Годишна награда на издавачката куќа „Зоро“ за најдобра книга необјавени раскази за 2003/4 година. 

Таа раскажува со јазик што многу ретко се среќава во современата проза. Во нејзиното пишување има нешто што потсетува на Достоевски…

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


ISBN 978-9989-59-562-2

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

Критичарите се согласуваат дека раскажувањето на Фадила Нура Хавер е необично, сосема автентично: „Таа раскажува со јазик што многу ретко се среќава во современата проза. Во нејзиното пишување има нешто што потсетува на Достоевски, таа во своите раскази не сака да буди емоции кај читателите, туку едноставно понира во суштината на она што се случува околу нас“.

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 3.54

мобилна верзија