Категории

Билтен

Балади и распади Цела големина

Балади и распади

Одбрана поезија од Георги Господинов, еКнига, на македонски.  

Превод од бугарски: Никола Маџиров 

За оваа поезија јазикот и литературата се сами по себе објекти на посакувањето... За Господинов, „јазикот е екстази“.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-561-5

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

Живото, ранливото, минливото се главни теми во овие песни... Задоволство од прочитаното... Задоволство кое нè плени како вкусување едноставни јадења од детството... Поезија на секојдневието, која денес ретко се среќава.
Frankfurter Algemaine Zeitung

Овие чудни песни нè водат сè подлабоко и сè понавнатре во пластовите на јазикот и смислата.
Neue Zurcher Zeitung

Малите трагедии, комедии и гротески на секојдневието се она што ве тера да ги засакате овие стихови.
Die Welt

За оваа поезија јазикот и литературата се сами по себе објекти на посакувањето... За Господинов „јазикот е екстази“.
Марк Робинсон

Георги Господинов - еден од клучните современи европски поети.
Евгениј Харитонов

Тоа е едноставно нов/поинаков тип лиризам.
Светлозар Игов

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 7.26

мобилна верзија