Категории

Билтен

Сечење шума Цела големина

Сечење шума

Роман од Томас Бернхард, еКнига, на македонски. 

Превод од германски: Елизабета Линднер. 

Делата на Бернхард се бунтовност наспрема светот што го опкружува, а со самото тоа и наспрема светот воопшто, протест против човечкото битие, против сè и против сите.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-560-8

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

Делата на Бернхард се бунтовност наспрема светот што го опкружува, а со самото тоа и наспрема светот воопшто, протест против човечкото битие, против сè и против сите. Но овој протест против бесмисленоста на нашата егзистенција не следи никаква намера или цел - тој си е доволен самиот на себе.

Марсел Рајх-Раницки, литературен критичар

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 5.26

Social Login


Нови наслови

» Во моментов нема нови наслови

мобилна верзија