Категории

Билтен

Стажирајќи за светец Цела големина

Стажирајќи за светец

36 љубовни песни (1995-2001) од Игор Исаковски (2008)

Издание на НПМ

Едиција вон едиции, книга 03

Тој опит на непосредна поетска реакција и одблесок од впечатоци на градскиот (секојдневен) живот го препознаваме и зад основната љубовна тема што ги додржува во една воедначена низа сиве 36 љубовни песни, со тенденција во нив да се сталожи и едно сензибилно животно и поетско искуство.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 16 loyalty points. Your cart will total 16 points that can be converted into a voucher of 16 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-2695-5-4, 12х17 см., 95 страници 
корица: моден картон

Дополнителни содржини:
– Цртежи од Мирослав Масин

Во најновата поетска книга на Игор Исаковски веднаш го препознаваме новото урбано лирско писмо што го најави неговата генерација македонски поети и што упорно продолжува да го негува и развива веќе втора деценија. Тој опит на непосредна поетска реакција и одблесок од впечатоци на градскиот (секојдневен) живот го препознаваме и зад основната љубовна тема што ги додржува во една воедначена низа сиве 36 љубовни песни, со тенденција во нив да се сталожи и едно сензибилно животно и поетско искуство.

Б. Ѓузел


  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија