Категории

Билтен

Пакет 02 Цела големина

Пакет 02

Три книги проза во превод од германски 

• „Просечна носталгија“, роман од Вилхелм Генацино
• „Мобилен“, збирка раскази од Инго Шулце
• „Адам и Евелин“, роман од Инго Шулце

Содржина на пакетот

1 x Просечна носталгија

Роман од Вилхелм Генацино (2009)

Превод од германски: Елизабета Линднер. 

Едиција с.р., книга 05

По стапките на Кафка му успева на Генацино од роман до роман да ја перфекционира својата поетика на преголема прецизност... едно мало ремек-дело.

1 x Мобилен

Збирка раскази од Инго Шулце (2009)

Превод од германски: Елизабета Линднер

Едиција Урбан флуид, книга 09 

Награда на саемот на книгата во Лајпциг (2007) 

Инго Шулце во „Мобилен“ го внесува фантастичното во реалноста и заведува со големата уметност на хуморот и на префинетата самоиронија. Човек, задоволно, на сè му верува и се вџашува.

1 x Адам и Евелин

Роман од Инго Шулце (2010)

Превод од германски: Елизабета Линднер

Едиција с.р., книга 08

Доцно лето 1989 година, одмор на Балатон – одненадеж Унгарија ја отвора границата, а забранетиот Запад со сите свои примамливости е на дофат. Во оваа ситуација Инго Шулце го открива митот за Адам и Ева.

Само online

655 ден.

наместо 1 090 ден.


» Додај во моја листа на желби

By buying this product you can collect up to 54 loyalty points. Your cart will total 54 points that can be converted into a voucher of 54 ден..


Содржина на пакетот

мобилна верзија