Категории

Билтен

За што зборуваме Цела големина

За што зборуваме

Антологија на словенечка куса проза 1990-2004. Уредил Митја Чандер, еКнига, на македонски. 
Превод од словенечки: Намита Субиото и др. 

И за што –ако се прашаме авто-иронично– зборуваат писателите и писателките во оваа книга? Нека биде ова кусо претставување на нивните писма –и пред сè на некакви раскази-модели– предизвик за читање и размислување. Оваа проза е можеби лаконска, но никако наивна.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 5 ден..


ISBN 9789989594137

  • Јазик: македонски
  • Формати на документи во zip-от: epub | mobi | azw3
  • Големина на zip документот (MB): 3.55

мобилна верзија