Категории

Билтен

Сечење шума Цела големина

Сечење шума

Роман од Томас Бернхард (2011)

Превод од германски: Елизабета Линднер

Едиција с.р., книга 15

Делата на Бернхард се бунтовност наспрема светот што го опкружува, а со самото тоа и наспрема светот воопшто, протест против човечкото битие, против сè и против сите.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 33 loyalty points. Your cart will total 33 points that can be converted into a voucher of 33 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-341-3, 14x20 см., 188 страници 
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

Делата на Бернхард се бунтовност наспрема светот што го опкружува, а со самото тоа и наспрема светот воопшто, протест против човечкото битие, против сè и против сите. Но овој протест против бесмисленоста на нашата егзистенција не следи никаква намера или цел - тој си е доволен самиот на себе.

Марсел Рајх-Раницки, литературен критичар

  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија