Категории

Билтен

Мојот Антонио Диаволо Цела големина

Мојот Антонио Диаволо

Роман од Сибила Петлевски (2010)

Превод од хрватски: Игор Исаковски. 

Едиција с.р., книга 10

Потресна романескна фатаморгана која ги брише границите помеѓу она за кое сме свесни и она кое не можеме да го контролираме.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 33 loyalty points. Your cart will total 33 points that can be converted into a voucher of 33 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-333-8, 14x20 см., 230 страници 
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:
– Био-библиографска белешка

Потресна романескна фатаморгана која ги брише границите помеѓу она за кое сме свесни и она кое не можеме да го контролираме. Сите протагонисти, од прв до последен, се полулуди и загубени во своите илузии, спомени, сеќавања и визии.
Дора Голуб

Сибила Петлевски во својата француска суита во шест ставови испишува фантастично реални приказни за животите на еден илузионист, сликар, џез музичар, оперска дива, луѓе кои ја живеат својата уметност преполна болка и убавина дури и кога сонуваат. Во ритамот на музичките ставови се менуваат сегашноста и далечното и блиското минато, се сретнуваат Да Винчи, Веронезе, арапски киднапери, најпознатиот магионичар на XIX век Робер-Уден, хрватска убавица, француски сликар, луд убиец и итар психолог. Мојот Антонио Диаволо е роман кој го сопира времето. Како на најдобрите платна, на чудесен начин се сретнуваат фантастичното и реалното, и секој детаљ е на свое место.
Ивица Матичевиќ

  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија