Категории

Билтен

Осмица Цела големина

Осмица

Збирка раскази од Румена Бужаровска (2010)

Едиција Урбан флуид, книга 11

Бужаровска умее мошне суптилно да ја испровоцира читателската свест, да поттикне на размислување и на критичко соочување со денешниот бизарен свет.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 16 loyalty points. Your cart will total 16 points that can be converted into a voucher of 16 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-332-1, 12x17 см., 146 страници 
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:
– Цртежи од Јана Јакимовска
– Био-библиографска белешка

Бужаровска умее мошне суптилно да ја испровоцира читателската свест, да поттикне на размислување и на критичко соочување со денешниот бизарен свет. Оваа оригинална и мошне инвентивна проза никого нема да остави рамнодушен: во неа секој од нас, помалку или повеќе, ќе препознае по некоја своја банална постапка или бизарно (свесно или несвесно) однесување.

Лидија Капушевска Дракулевска

  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија