Категории

Билтен

Пливање во прашина Цела големина

Пливање во прашина

Роман од Игор Исаковски (2010)

Едиција с.р., книга 09

Награда „Прозни мајстори“, 2006 

Романот на Исаковски е доказ не само за сублимираните искуства кои човечкото суштество или го кршат или го препородуваат, туку и за моќта на авторот тоа свое животно искуство да го претвори во романескен подвиг.

Повеќе детали

By buying this product you can collect up to 33 loyalty points. Your cart will total 33 points that can be converted into a voucher of 33 ден..


Купувачите кои го купиле овој наслов, купиле и:

ISBN 978-9989-59-331-4, 14x20 см., 236 страници 
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:
– Музика, песни и стихови во книгата
– Био-библиографска белешка

Станува збор за роман во чиј фокус е идејата на потрагата и ја кажува добро познатата поента – секоја надворешна потрага всушност претставува потрага во себе, патот кон надвор и кон Другиот истовремено е и пат кон сопствената внатрешност и потрага по самиот себе. Таквата потрага во „Пливање во прашина“ се одвива во едно преломно време и во еден простор на кој војната веќе се насетува, и на чиј Танатос авторот ги спротивставува Еросот и комуникацијата. Романот на Исаковски е доказ не само за сублимираните искуства кои човечкото суштество или го кршат или го препородуваат, туку и за моќта на авторот тоа свое животно искуство да го претвори во романескен подвиг.

Гоце Смилевски

  • Извадок
    PDF извадок од книгата
  • Press
    Соопштение за јавноста

мобилна верзија