Categories

Newsletter

Fuck you, Isakovski! View full size

Fuck you, Isakovski!

Black t-shirt with inscription.

More details

By buying this product you can collect up to 27 loyalty points. Your cart will total 27 points that can be converted into a voucher of 27 ден..


Еби се, Исаковски
(ете ми наслов за некоја идна збирка поезија)

еби се, исаковски (да продолжиме)
со твојата надменост над смртта
со твојата надменост над животот
со твоето плукање врз секојдневието

еби се, исаковски, ти и твоите
замисли за подобар свет
кога и овој каков-таков 
го поебуваш колку можеш


еби се, исаковски, нашите деца
никогаш нема да ги читаат твоите срања
фала богу, имаме ние луѓе на позиции
и соодветни кадри за паметни решенија

еби се, исаковски, ти и сите твои
зашто додека ти плукаш врз лицемери
и малограѓани, ние просто се множиме
и се плодиме (ко ебани бацили, би рекол ти!)

еби се, исаковски, и нека се ебат сите слични
на тебе – ќе ви земеме мерка и проверка
во првиот згоден момент. ако не сте со нас
тогаш сте секогаш и вечно против.

тибам сè исаковски, пак ти..!


Browse the mobile site